מכשירי שמיעה בנס ציונה

צופים בסרט ומוציאים את עצמכם מגבירים את הווליום כדי לשמוע? יושבים בבית קפה עם חברים אבל לא מצליחים לעקוב אחרי השיחה? לא מסוגלים לזהות צלילים מסוימים? זה הזמן לבדוק אם אתם צריכים מכשיר שמיעה
 
@@@

על פי הערכות שונות שנשמעות מעת לעת, אחד מכל עשרה ישראלים סובל מירידה בשמיעה, כתוצאה מכך רוב האנשים שסובלים מירידה בשמיעה, נאלצים להשתמש במכשיר שמיעה. הירידה בשמיעה לעיתים היא התוצאה הסופית ולעיתים קרובות היא רק שלב בתהליך כולל של מחלה או תסמונת מסוימת.  מכשיר השמיעה מאפשר לשמוע צלילים וקולות, לעיתים באופן מוחלט ולעיתים באופן חלקי, תלוי עד כמה ניזוקה השמיעה

 
כיצד מסתגלים למכשיר שמיעה
 
תהליך חשוב בהרכבת מכשיר שמיעה הוא ההסתגלות אליו, לשם כך יש לנקוט מספר צעדים:

-          יש להרכיב אותו בהדרגה, להתחיל בשעות ולהמשיך בימים
-          יש להרכיב אותו בעת שיחות וגם כשאתם לבד.
-          מאחר והקול משתנה בעת הרכבת מכשיר שמיעה, רצוי לדבר בקול רם גם כשאתם לבד, כך תוכלו להסתגל לקול שלכם
-          צאו לרחוב עם המכשיר בהדרגה, כדי להסתגל לקולות החדשים שבוקעים ממנו
 
רוצים לדעת עוד על מכשירי שמיעה, הסתגלות למכשירי שמיעה ולדרך בה בוחרים מכשיר שמיעה? כאן תמצאו מאמרים ומדריכים רבים בתחום. כמו כן תוכלו לפנות אל מכון שמיעה קרוב למקום מגוריכם לקבל הצעות מחיר על מכשירים ועל בדיקות שמיעה
 
קרא עוד
בולוק - מכון שמיעה

צה''ל 34 נס ציונה 74077

שאלות ותשובות בתחום מכשירי שמיעה

קניתי מכשיר שמיעה אתמול ואני משתגע ממנו. פעם אני שומע נורא חזק ופעמים אחרות מאוד חלש. אני מרגיש כאילו אני נמצא באולם קולנוע עם מערכת סראונד ולא מסוגל לשלוט בגובה הצלילים. מה עושים?

אתה חווה דבר נורמאלי. כל אדם אשר משתמש לראשונה מכשיר שמיעה צריך להסתגל אל המכשיר.

בוודאי תשמח לשמוע כי כעבור כמה ימים כל אדם אמור להסתגל אל מכשירי שמיעה. אם אתה לא מצליח להסתגל אליו, חשוב שתחזור לחנות על מנת שידריכו אותך בשנית כיצד להשתמש בו.

אנו ממליצים כי תוודא שהמכשיר מונח בצורה נכונה על האוזן שלך, מהם מצבי השמיעה השונים וכיצד אתה יכול להעביר ממצב אחד למצב שני, במקרים בהם אתה חש שאתה שומע בצורה מוגזמת או מתקשה לשמוע.

אם הבעיה לא נפתרת לאחר ההדרה ותקופת ההסתגלות, ההמלצה היא לחזור לחנות על מנת שהאודיולוג יבדוק את תקינותו.

אבי עבר בדיקת שמיעה והרופא אמר שהוא צריך מכשיר שמיעה. כשהגענו לחנות המוכר המליץ לנו על מכשירי שמיעה דיגיטליים. מה עדיף מכשיר אנלוגי או דיגיטלי?

שלום. הכל תלוי בהעדפה האישית של אביך. אנו ממליצים לנסות את שני המכשירים ולהגיע להחלטה איזה מכשיר נוח לו יותר.

חשוב שייקח בחשבון כי הנוחות כאן היא דבר חשוב ביותר, שכן מכשיר השמיעה ישמש אותו באופן יומיומי. ההבדלים בין מכשירי שמיעה אנלוגיים לדיגיטליים באים לידי ביטוי בדברים הבאים:

מכשיר אנלוגי הוא אותו מכשיר "קלאסי" המוכר לרובינו שנים. מכשיר זה אנלוגי מגביר בצורה אחידה את כל קולות הדיבור של האנשים ורעשי הסביבה.

לעומת זאת, מכשיר דיגיטלי מגביר רק את קולות הדיבור, שכן יש למכשיר מתקדם זה יש את היכולת לסנן בין רעשי רקע לקולות דיבור. נכון להיום, אנשים רבים מעדיפים מכשיר שמיעה דיגיטלי. דבר נוסף אשר חשוב לקחת בחשבון בעת הרכישה הוא כי ניתנת לכם אחריות על המוצר, לכמה זמן תקפה האחריות ומה היא כוללת.

אחי ואני עובדים בתור תקליטנים באירועים שונים ובמועדונים בתל אביב, לאחרונה, הוא עבר בדיקת שמיעה והותאם לו מכשיר שמיעה, האם באמת עוצמה חזקה של מוזיקה יכולה לגרום לכך? והאם גם אני מסתכן?

שלום לך. עבודה קבועה ויומיומית במקומות הומי רעש יכולה לגרום לירידה בשמיעה ואף למצבים בהם יש צורך ברכישת מכשירי שמיעה.

קח בחשבון כי אם אתה נחשף לרעש אשר עולה על 85 דציבלים לאורך זמן, קיים סיכוי כי גם לשמיעה שלך תיגרם נזק בלתי הפיך שבעקבותיו רופא יקבע כי אתה זקוק למכשיר שמיעה.

ההמלצה שלנו אלייך היא להגביל את החשיפה שלך למוזיקה אשר עולה על 85 דציבלים לרבע שעה עד עשרים דקות מדי יום. הפגיעה בשמיעה כתוצאה מרמה גבוה של דציבלים פוגעת תחילה בתדרים הגבוהים של השמע ולאחר מכן בתדרים הנמוכים. 

כתבות נוספות שיעניינו אותך

הכל על מכשירי שמיעה

הכל על מכשירי שמיעה

אם בעבר התחום של מכשירי שמיעה היה נחלתם של אנשים עם לקויי שמיעה בלבד, אזי שכיום בעידוד מפורסמים שונים, התוודעו הישראלים הן למכשירי שמיעה שונים...