enter-article הכל על מכשירי שמיעה - אתר מכשירי שמיעה הגדול
מכשירי שמיעה » מאמרים וחדשות » הכל על מכשירי שמיעה

הכל על מכשירי שמיעה


אם בעבר התחום של מכשירי שמיעה היה נחלתם של אנשים עם לקויי שמיעה בלבד, אזי שכיום בעידוד מפורסמים שונים, התוודעו הישראלים הן למכשירי שמיעה שונים והן לצורך בהם
 




על פי הערכות שונות למעלה מעשר אחוז מהישראלים סובלים מלקות שמיעה מסוימת, הערכה היא שיותר מחצי מיליון ישראלים מרכיבים מכשיר שמיעה, והמספר צפוי לעלות, בדומה למגמה בעולם. המספר הרב של הישראלים אשר נעזרים במכשירי שמיעה, דורש ממכוני שמיעה להחזיק ברשותם מכשירים מגוונים שמתאימים לבעיות שמיעה שונות.

העלייה במספר הישראלים שמרכיבים מכשיר שמיעה, נובעת ממספר סיבות:
-          גיל – האוכולוסייה הישראלית מתבגרת, וככל שהגיל עולה כך בעיות השמיעה גדלות
-          מודעות – כיום ישנה מודעות רבה יותר לצורך במכשירי שמיעה. בין היתר בזכות מפורסמים שונים שמתוודעים על כך (בין היתר דני ליטני, יוהנתן גפן , גילה אלמגור ואחרים)
-          שדרוג המכשירים – מכשירי שמיעה כיום נוחים, קלים , פשוטים ומדויקים הרבה יותר מאשר בעבר.
-          אבחון מדויק – בדיקות שמיעה כיום מאפשרות אבחון מדויק יותר של בעיות שמיעה.

סוגי מכשירי שמיעה

עולם מכשירי שמיעה מתחלק למספר קבוצות. הן על פי מיקום המכשיר והן על פי אופי עבודת המכשיר., נתחיל על פי מיקום המכשיר:

מאחורי האוזן – מדובר בסוג המכשירים הנפוצים ביותר. הם ממוקמים מאחורי האוזן, ומותאמים למבנה האוזן. המכשיר עובד באמצעות גלי קול שיוצאים מהמכשיר אל האוזן. המכשירים מותאמים לכל הגילאים אצל אנשים הסובלים מלקות שמיעה ברמות נמוכה עד קשה מאוד.

בתוך האוזן – מדובר במכשיר קטן שנמצא בתוך האוזן ומותאם לאוזן החיצונית. המכשיר מאפשר לשמוע טוב יותר במרחבים ציבוריים וכן שיחות טלפון. המכשיר מתאים למי שסובל מלקות שמיעה ברמות מתונה עד חמורה. המכשיר לא מתאים לילדים מאחר ויש להתאים אותו בכל פעם למצב האוזן.

בתוך תעלת האוזן – מדובר על שני סוגי מכשירים, מכשיר שנמצא עמוק בתוך התעלה, ומכשיר שחלקו רק נמצא בתוך התעלה. מכשירים אלו מעט בעייתים שכן לא ניתן לווסת בהם את יכולת השמיעה, וכן לא ניתן להסיר אותם לבד. הם לא מתאימים לילדים או למי שאיבד לגמרי את יכולת השמיעה

בשנת 2012 אישרה ועדת סל התרופות החזר כספי של 3000 שקל לבני 65 ומעלה על רכישת מכשיר שמיעה
 
אנלוגי מול דיגיטלי

חלוקה אחרת של מכשירי שמיעה היא על פי אופי ביצועם
אנלוגי – מכשירים שמתוכנתים מבעוד מועד, והמשתמש יכול לשנות בין התוכניות השונות בהתאם לסיטואציה בה הוא נמצא
דיגטלי – מכשיר שמיעה שניתן לתכנות הרבה יותר מקצועי, למשל הגברת תדרים מסוימים על חשבון אחרים ומותאם לצרכים של המשתמש. בין היתר גם של קולות מסוימים או רחשים מכיוונים מסוימים. מדובר על מכשירים יותר מאשר מכשירים אנלוגיים.
 
כיצד בוחרים מכשיר שמיעה מתאים

מכוני שמיעה מציעים למשתמשים את המכשיר הנכון הן על פי הצרכים שלהם (בהתאם למה שהציע הרופא) והן בהתאם לסוג המכשיר שקיים במכון. בדרך כלל רופא אודיולוג יבחן את התאמתם למכשיר. בטרם יוחלט באיזה מכשיר שמיעה נשתמש, נערוך בדיקה, שעל פיה נוכל לקבוע מה מתאים לנו.

לשיקולים השונים יש להכניס שיקול כלכלי. עלות מכשירי שמיעה נע בין מאות לאלפי שקלים, עליהם יש להוסיף עלות תיקונים והחלפת חלקים. קופות חולים נוהגות להשתתף בחלק (בין שלושים לחמישים אחוז), אך עדיין מדובר בעלות גבוהה.

טיפים לבחירת מכשיר שמיעה

·         תבחרו מכון שמיעה קרוב לביתכם
·         לבדוק מה הן תכונות המכשיר
·         מה הצרכים שלנו כמשתמשים
·         לכמה זמן אחריות המכשיר
·         האם ניתנת תקופת ניסיון על המכשיר (לרוב ניתן בין חודש לחודשיים)
 

עוד באותו נושא

הכל על בדיקות שמיעה

הכל על בדיקות שמיעה

לעיתים אנחנו יכולים להבחין בכך בעצמנו, לעיתים אנחנו חושבים שהכל בסדר עד שמגיעות תוצאות הבדיקה. מה שבטוח הוא, אבחון נכון של בדיקות שמיעה, יאפשרו...

string(31) "categoryמכשירי שמיעה"