enter-article הכל על בדיקות שמיעה - אתר מכשירי שמיעה הגדול
מכשירי שמיעה » מאמרים וחדשות » הכל על בדיקות שמיעה

הכל על בדיקות שמיעה

לעיתים אנחנו יכולים להבחין בכך בעצמנו, לעיתים אנחנו חושבים שהכל בסדר עד שמגיעות תוצאות הבדיקה. מה שבטוח הוא, אבחון נכון של בדיקות שמיעה, יאפשרו לנו להסתגל לכל סיטואציה שתבוא

נכון שיותר אנשים פונים לבדיקות ראייה מאשר לבדיקות שמיעה, מה עוד שיותר אנשים סובלים גם מבעיות ראייה יותר מבעיות שמיעה, אך עדיין מדובר בבדיקות שמלוות אותנו כל החיים כמעט.

השלב הראשון של בדיקות שמיעה מתחיל כבר בהיותנו תינוקות, זאת במטרה לאבחן האם הם סובלים מבעיה שיש לטפל בהקדם. השלב השני הוא בהיותנו ילדים מתוך כוונה ספציפית לאתר לקות שמיעה. במהלך השנים אנחנו עוברים בדיקות שמיעה כחלק מבדיקות תקופתיות, עד שאנו הופכים להיותנו קשישים, אז בדיקות שמיעה נעשות תכפות יותר, בשלב הזה של חיינו השמיעה יורדת פלאים. בדיקות שמיעה מאפשרות לאבחן בעיה ולטפל, במידת האפשר בהקדם.
מקרים נוספים בהם עורכים בדיקות שמיעה הם:

-          אצל אנשים שחשופים לרעש
-          אנשים שסבלו מבעיות באוזן
-          במקרה והמטופל איבחן בעצמו בעיית שמיעה.
 
אחרי שבדקנו מתי ולמה עושים בדיקות שמיעה, הגיע הזמן לבדוק כיצד עושים אותן:

תחילה פונים אל רופא משפחה שמפנה לרופא אף אוזן גרון או אל מכון שמיעה. מכוני שמיעה נוהגים לערוך בדיקות שמיעה באמצעות רופא משלהם. לפני הטיפול יש לדאוג לעדכן את הרופא בפרטי המקרה, וכן במקרה שאתם נוטלים אנטיביוטיקה, סובלים מצינון, דלקת אוזניים.

לפני הבדיקה, יבחן הרופא את תעלות האוזניים לוודא שהן נקיות . לעיתים קרובות השעווה שמצטברת בתעלות האוזן היא זו שמונעת ממנה לשמוע צלילים וקולות. הרופא גם יבדוק האם יש לחץ על האוזן, לחץ כזה יכול לגרום לחסימת אוויר בתעלות. במקרה כזה יש לדאוג שהתעלות ייפתחו.

סוגי בדיקות שמיעה

מיד אחרי שהרופא יבצע את ההכנות המתאימות הוא יתחיל בסדרה של בדיקות.
  • בדיקות שמיעה של לחישות אותן ישמיע הרופא
  • בדיקות סף שמיעה של צלילים במהלכן ישמיע הרופאים צלילים מסוימים ואנחנו נצטרך לציין מתי אנחנו שומעים,
  • בדיקות קולן , בדיקה שמתבצעת באמצעות מכשיר מתכת והקשתו של הרופא עליו, הבדיקה תאפשר לבדוק האם עצבי השמיעה נפגעו,
  • בדיקה חזרה במילים, בדיקה זיהוי מילים שהרופא אומר בקול רם
  • בדיקת רישום תגובות עצב , בדיקה שבוחנת באמצעות חיישנים את השפעות הצלילים על המוח.
  • בדיקה שעורכים רק לתינוקות היא בדיקת פלט, במהלך בדיקה זו נבדקת התגובה של האוזן הפנימית של התינוק לצלילים.

תוצאות בדיקות שמיעה

מצב תקין של התוצאות מגלה שאין שום בעיית שמיעה, אנחנו לא רק שומעים אלא גם מבינים ומסוגלים לחזור על מה ששמענו.
במקרה של מצב לא תקין , הרי שאנחנו לא מסוגלים לשמוע את השיחה , לא מסוגלים לשמוע את כולה או מסוגלים לשמוע אותה רק באוזן אחת. כמו כן ייתכן שנשמע צלילים ברמה שונה בשתי האוזניים, נשמע צלילים רק בעוצמות גבוהות מאוד, נשמע צלילים אך לא מילים, ייתכן שבבדיקת פלט יתגלה שהמערכת העצבית שלו לא מתפקדת בצורה תקינה בעת העברה וקליטה של צלילים, וסף השמיעה שלנו נמוך מאוד. במקרה כזה אין לנו ברירה לברר לגבי מכשירי שמיעה.
 
חשוב לציין, פנייה לבדיקות שמיעה לא מתבצת רק במקרה של חשש לירידה בשמיעה אלא גם במקרה חשד לאובדן זיכרון אצל מבוגרים , חוסר ריכוז וחוסר סבלנות אצל ילדים. לעיתים הם סימפטומים של ירידה באיכות השמיעה
 

עוד באותו נושא

הכל על מכשירי שמיעה

הכל על מכשירי שמיעה

אם בעבר התחום של מכשירי שמיעה היה נחלתם של אנשים עם לקויי שמיעה בלבד, אזי שכיום בעידוד מפורסמים שונים, התוודעו הישראלים הן למכשירי שמיעה שונים...

string(31) "categoryבדיקות שמיעה"